Pariisin kevät

Pariisissa juovutaan elämästä, viinistä ja rakkaudesta. Pariisista tullaan kotiin ja sinne ikävöidään aina takaisin. Itse tulin hetki sitten, ja haluan jo takaisin.

Mitä Pariisi sitten on?

Romantiikkaa ja historiaa. Kiirettä ja kliseitä. Kaikkialta pulppuava elämää. Kaupunki, jossa romantiikka ja elämän todellisuus tanssivat käsikädessä elganteilla, arvokkuutaan huokuvilla kaduilla.

Ihmisiä, autoja, pyöriä, skoottereita, katumyyjiä, kahviloita, kerjääjiä, musiikkia, mustaa, valkoista, keltaista ja punaista  ja ääntä ja elämää.  Pariisi on todellinen ja kaunis ja rosoinen. Elämä lävähtää kasvoille, kun Sacre Coeurin vieressä asunnoton mies on rakentanut itselleen kodin teltasta ja istuu oven edessä koiravanhus seuranansa turistien kuvatessa itseään selfietikuilla kaunista kirkkoa vasten cappucinojaan nauttien.

Muistoni Pariisista:

Montemartren eloisat kadut jotka saavat kävelijän haluamaan sukeltamaan mukaan katukuvaan ja värittämään itsensä sen elämällä, väreillä, hedelmillä, kukkasilla ja tuoreella kahvilla.

Sacre Coeurin auringonlaskut ja sieltä näkyvä maaginen taivas ja Pariisin valot. Punaviini muovimukeista ja herskyvä juttutuokio pariisilaisten tyttöjen kanssa kirkonportailla.

Tumma Seine sateisena iltana. Kun vesipisarat valuvat laivan ikkunaa pitkin ja kaupungin valot hohtavat utuisesti vesisumun takaa ja taustalla soi Edith Piaf.

Afrikkalainen kortteli, joka lehahtaa elävänä ja äänekkäänä suoraan kasvoille rauhallisten sivukatujen jälkeen. Peruukit, hiustenpidennykset, hedelmämarkkinat, paahdetut pähkinät ja pukukaupat. Ääntä, naurua ja huutoa.

Turistimassat, jotka yhtenä suurena virtana vyöryvät nähtävyydeltä toiselle. Äreät taskikusit ja nopeat pyöräilijät. Syvät metrotunnelit ja hien tuoksu. Seine ja Louvre. Onni ja ilo ihmisten silmissä, kun he karttojaan lukien toteuttavat unelmaansa Pariisista.

Pariisissa pidetään kädestä kiinni. Siellä ostetaan ruusuja ja ajellaan Seineä pitkin. Pariisissa voi antaa katutaiteilijan ikuistaa sinut ja rakkaasi pahimmalla turistialueella ylihintaan ja Eiffelin edessä otettu teennäinen pusukuva ei ole yhtään ällömakea.

Ja ah, Pariisin kevät. Voiko kevät olla muualla, kuin se on Pariisissa?

   

 

 

 

 

 

  4 comments for “Pariisin kevät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.