San Francisco

San Francisco on aina ollut lempikaupunkini, vaikken ole siellä ennen käynytkään. Ja kahden päivän vierailu paljasti meidän synkkaavaan hyvin yhteen. Ensimmäinen konkreettinen merkki tästä oli, että olin kartalla heti ensimetreistä lähtien (mitä ei tapahdu lähes koskaan) ja jopa opastin J:tä kartan käytössä (mitä ei tapahdu ikinä koskaan milloinkaan).

Kun saavuimme Golden Gatea pitkin torstaiaamuna  laitoin Scott McKenziet täysille ja annoin hippimanian tulvia ylitseni. Se oli reissun ehkä sadaskymmenes kerta kun oli vaikea ymmärtää, että ollaanko ihan oikeasti nyt täällä.

San Francisco on iloinen sekoitus ihan kaikkea. Sieltä löydät kaiken ja kaikki tai halutessasi et mitään. Se uppoaa sinuun ja sinä siihen. San Francisco on hyväntuulinen vaikka olisi surumielinen.

J halusi toisena päivänä (ensimmäisenä päivänä nähtiin merileijonat!) tehdä koko päivän kestävän opastetun walking tourin. Minä taas en millään kestänyt ajatusta, että joku muu kuin minä itse, määräisi askeleeni lempikaupunkiini tutustuessani, joten päätin kulkea omia polkujani (heti sen jälkeen kun olin kertonut äidille meneväni hippistelemään yksin tätä ihanaa love & freedom -kaupunkia löysinkin itseni Victoria’s Secretistä ja parista muustakin mitänäitäihaniamerkkejänyton -liilkeistä.) Mutta heti niiden jälkeen otin suunnaksi vähän syrjäisemmät kadut ja kujat ja löysin ne räleimmät alueet ja mestat ja tyypit. Ja jopa koiran pyöräilykypärä päässä.

Illalla vahingossa missattiin auringonlasku Golden Gatelta (juututtiin mitä mielenkiintoisimpaan keskusteluun amerikkalaistuneen saksalais-japanilaisen rakennusmiehen kanssa joka käytti violettia kynsilakkaa ja joka osasi kertoa minkä värisiä sielumme ovat). Otettiin kyllä sitten pikataksit vielä Goldikselle, jotta nähtiin kaupunginvalot sieltä käsin (sydän).

Mutta San Franciscoa voisin suositella ihan kaikille. Varsinkin jos pipoasi kiristää ja tuntuu ettet pysty hyväksymään erilaisia ihmisiä kuin itse olet, niin mene San Franciscoon.  Jos jostain käsittämättömästä syystä luulet ihonvärillä olevan oikeasti tekemistä jotain ihmisarvon kanssa, niin mene San Franciscoon. Mene sinne ja ymmärrä, että olet pieni ihminen ja maailmankatsomuksesi niin pelottavan sulkeutunut. Siellä huomaat olevasi se kammoksuvasi erilainen vähemmistö. Ja siellä kyllä annetaan sinulle ripaus itseluottamusta, jotta opit tykkäämään itsestäsi sen verran, että voit hyväksyä myös toiset (vanhat, nuoret, valkoiset, keltaiset, mustat, violetit, homot ja homottomat) ilman ahdistusta ja pelkoa.

Koska matkalta blogiraportointi on hankalaa, on nyt käsittelemättä jääneet mahtava Red Woodin kansallispuisto ja patikoinnit, tuhannet autokilometrit ja ilmat ja maisemat ja ihmiset ja ajatukset ja oivallukset. Mutta onneksi syksy on pitkä ja näihin upeisiin kokemuksiin ehtii palata vielä monta kertaa.

Nyt ollaan San Clementessä surffaamassa, tultiin eilen ja lähdetään keskiviikkona. Surffaaminen on aivan ihanan mahtavaa! Mutta siitä lisää ensi kerralla. Tässä kuvia Sanesta:


  6 comments for “San Francisco

 1. Elina
  7.8.2017 at 07:41

  Wau ja vielä kerran Wau! 😍 Seuraava odotellessa😀

  • Anna
   7.8.2017 at 08:21

   Kiitos 😍

 2. äiti
  7.8.2017 at 08:14

  Uskon kyllä et olet haltioitunut noissa maisemissa tai molemmat olette. Näitte kuitenkin tämän kuuluisan sillan, vaikka ette ehtineetkään auringonlaskuun. Niin ihania kuvia kuitenkin sillasta ja teistä. Katsoin kuvaasi, joka on todella hyvä, aloin jo itsekkin epäillä, oletko jo niin vanha kun kirkonkirjoihin on merkattu, tarkoitan että en yhtään ihmettele jos paperisi halutaan nähdä. Mukavaa ja turvallista loppulomaa teille rakkaat.

  • Anna
   7.8.2017 at 08:28

   Kiitos rakas äitykkä ❤️Haha sinä kai sen tiedät paremmin kuin kukaan 😉 Kohta nähdään! 😘

 3. isä
  7.8.2017 at 10:22

  Huikeita kuvia taasen, tuntuu kuin olet asian ytimessä! Sä sen kuin nuorrut vaan, tosi hyvä kuva Susta, faceen se sit vaan! Sun ja J:n suosikkIbiisi onkin nyt varmaan BeachBoysien (tiedät varmaan bändin) ”Surfin U.S.A”. Biisi suoraan 60-luvulta! Etelä-euroopassa kovat helteet, esim.Italia, Sisilia, öbauttirallaa n.40 astetta pukkaa, täällä vaan satelee hela tiden! Terkut J:lle! Moro si!

 4. Anna
  8.8.2017 at 01:21

  Tiedämme bändin kyllä, J on harjoitellut kaikki ”vanhanajan” bändit ulkoa, niin osaa sitten vastata oikein kun seuraavan kerran kysyt ;-) Täällä ilmat tosi mukavat, kahtaviittä ja aurinkoa. Puhalletaan teille vähän lämpöä sinne Pohjoiseen ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.