Me nähtiin karhu!

Me nähtiin karhu!!! Miten kertakaikkisen mahtavan upeaa!! Siinä se seisoskeli ja söi ruohoa, niityllä metsän vieressä auringonpaisteessa, ihan niin kuin telkkarin luontodokumenteissa.

Kaiken rehellisyyden nimissä mainittakoon, ettemme törmänneet siihen lenkkimaastossa face-to-face, vaan hiihtohississä istuessamme. Mutta koska olimme juuri tulossa rinnettä alaspäin (ja koska hiihtohississä ei ole seiniä), olimme jokseenkin lähellä maata ja saimme mitä luultavammin parhaimman mahdollisen kohtaamisen mesikämmenen kanssa ilman, että meidän piti tavata hänet nenätysten.

Onko mikään parempaa kuin tavata metsänkuningas, (tai mikä muu tahansa villi-/petoeläin/eläin) sen omassa luonnollisessa ympäristössään?! Olin aiemmin ajatellut bear tourille menemistä ja toki sielläkin nallet oltaisiin spotattu niiden omassa ympäristössään, mutta tämä oli kyllä vieläkin parempi, kun kukaan ei vienyt meitä karhun luokse, vaan se ihan itse sattui olemaan meidän matkan varrella.

Täydellinen torstai.

Karhuja suojellaan täällä kovin ja ne halutaan kaikin keinoin pitää elossa. Kuitenkin joka vuosi yksi viidestä karhusta saa surmansa onnettomuuksissa, jotka oltaisiin voitu ennalta ehkäistä. Tällaisia on mm. roskien jättäminen pihoille karhuja houkuttelemaan. Karhut halutaan pitää villinä ja metsissä, joihin ne kuuluvat. Tiesitkö muuten, että karhu elää syödäkseen ja kuluttaa päivittäin 25 000 kaloria…

J on ajanut downhilliä kaksi päivää (laskettelurinteitä alas pyörillä tuhatta ja sataa) ja mä olen puolestani maastopyöräillyt ihan normaaleilla nopeusluvuilla. Olen uinut kaikissa järvissä ja nauttinut auringosta. Tänään tehtiin peak to peak -hissiajelu, jossa mentiin cable careilla kahden korkean vuoren huipun välissä. Ei tarvinne mainita, että maisemat olivat kuin satukirjasta. J on aikas kipeä vieläkin, ja siitä syystä on tehty ehkä vähän vähemmän kuin normaalisti, mutta voin vakuuttaa, että ei tämä terassilla istuminen ilta-auringossa viinilasi kädessä vuorimaisemaa ihaillen nyt niin älyttömän huono vaihtoehto ole sekään.


 

 

  4 comments for “Me nähtiin karhu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.