Home is wherever I’m with you

Home sweet home. Borta bra hemma bäst. Oma koti kullan kallis. Rakkaalle paikalle on monta sanontaa.

Laskimme yksi päivä, että olemme muuttaneet yhteensä 33 kertaa elämiemme aikana. Yhdessä olemme muuttaneet 9 kertaa. Tässä on siis mukana nekin kerrat kun muutimme Itävaltaan ja sieltä Espanjaan ja takaisin Suomeen. Jokainen muutto ei ole siis tarkoittanut jumalattoman tavaramäärän raijaamista, vaan ylipäätään lähtöä yhdestä paikasta ja menemistä toiseen paikkaan. Aikamoinen määrä joka tapauksessa (ja vaikka viimeisessä työhaastattelussa ei tätä jumalatonta muuttomäärääni tiedettykään, oli haastattelijalla ihan hyvä pointti, kun hän aloitti haastattelunsa ”olet ilmeisesti aika levoton sielu”…)

Ehdottomasti extremein ”kotimme” on ollut Ford Falcon, jossa asuimme 2 kuukautta Australiassa. Kaikista ikimuistoisin huonekaluostosreissu on edelleenkin Perthissä, Länsi-Australiassa. Löysimme sieltä iloksemme Ikean, söimme lounaaksi lihapullia, ostimme turkinpippureita ja shoppailimme rakkaudella ensimmäiseen uuteen kotiimme, jonka olimme edellispäivänä ostaneet. Ostosreissun jälkeen kotipa ei kuitenkaan suostunut lähtemään käyntiin, joten tupareita vietettiin sitten uusilla patjoilla löhöten ja hinausautoa odotellen. Tämän jälkeen Christineksi nimeämme valkoinen salama kyyditsi meitä tosin moitteettomasti Perthistä aina Darwiniin asti. Ja saimmepa sen vielä myytyä hieman kalliimpaan hintaan kuin olimme sen ostaneet. Kaipaan ensikotiamme silloin tällöin, vaikka kaikelle onkin aikansa ja paikkansa.

Mutta oli se vaan mahtavaa kun oma koti kulki tien päällä ja kaikki mitä omisti ja mikä oli tärkeää matkusti mukana.

Täältä tullaan elämä
Täältä tullaan elämä
Meidän etupihalta
Näkymät yhdeltä etupihaltamme
Kevätsiivous
Kevätsiivous

Olemme olleet pienien yksiöiden ja huoneiden ja hostellihuoneiden vakioasujia. Kun on tarpeeksi kauan asustellut 18 neliön yksiössä ilman säilytystilaa, ruokapöytää tai mahdollisuutta mennä toiseen huoneeseen kuin toinen, osaa sitä (totta totisesti elää toisen kanssa, mutta myös) arvostaa kun vihdoin pääsee kolmen huoneen kerrostalokotiin, jossa on ovia ja toisia huoneita.

Minulla on aina ollut helppoa sopeutua uusiin paikkoihin ja tuntea ne kodiksi hyvinkin pian. Varsinkin jos muutto on tapahtunut pupumussukan kanssa ja siellä on kainalopaikka auki, on lähestulkoon ihan sama mitä tapahtuu kainalon ulkopuolella. En ole kokenut tähän astisessa elämässä vielä asettumisen tarvetta ja sitä myöden muutotkin ovat olleet peruskauraa tällä haahuilijan elämänpolulla.

Koti on siellä missä on hyvä olla. Ja se, että koti ei fyysisesti ole ollut sama kovinkaan pitkää aikaa kerralla, ei tee kodista yhtään vähemmän kotia. Home is wherever I’m with you.

Maailman paras kattoterassi Malagan kodissamme.
Maailman paras kattoterassi Malagan kodissamme.
Home is where ever I’m with you
Kotimme ulkoapäin St. Antonissa Itävallassa…
...joka sisältä päin näytti yleensä tältä
…joka sisältä päin näytti yleensä tältä

Mitä koti merkitsee? Jos sinun pitäisi valita kolme sanaa, jotka sinulle tulee mieleen sanasta koti, mitkä ne olisivat?

Turva, rakkaus ja oma olisivat omat sanani. Koti on oma, vaikkei se olisi pankin lainalla ostettukaan. Siellä on oma elämä ja omat jutut, omien seinien sisällä. Sieltä voi olla kiva lähteä, mutta sinne on aina ihana palata. Siitä kodin tuntee.

Muistutuksena makuhuoneen (minun puoleisella) seinällä
Muistutuksena makuhuoneen (minun puoleisella) seinällä
Tämä vaan kaikille vieraille tiedoksi
Ja tämä jokapäiväisenä muistutuksena. Home voi olla sweet mutta world is out there.
Ja tämä jokapäiväisenä muistutuksena. Home voi olla sweet mutta world is out there.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.