Me nähtiin karhu!

Me nähtiin karhu!!! Miten kertakaikkisen mahtavan upeaa!! Siinä se seisoskeli ja söi ruohoa, niityllä metsän vieressä auringonpaisteessa, ihan niin kuin telkkarin luontodokumenteissa.

Kaiken rehellisyyden nimissä mainittakoon, ettemme törmänneet siihen lenkkimaastossa face-to-face, vaan hiihtohississä istuessamme. Mutta koska olimme juuri tulossa rinnettä alaspäin (ja koska hiihtohississä ei ole seiniä), olimme jokseenkin lähellä maata ja saimme mitä luultavammin parhaimman mahdollisen kohtaamisen mesikämmenen kanssa ilman, että meidän piti tavata hänet nenätysten.

Onko mikään parempaa kuin tavata metsänkuningas, (tai mikä muu tahansa villi-/petoeläin/eläin) sen omassa luonnollisessa ympäristössään?! Olin aiemmin ajatellut bear tourille menemistä ja toki sielläkin nallet oltaisiin spotattu niiden omassa ympäristössään, mutta tämä oli kyllä vieläkin parempi, kun kukaan ei vienyt meitä karhun luokse, vaan se ihan itse sattui olemaan meidän matkan varrella.

Täydellinen torstai.

Karhuja suojellaan täällä kovin ja ne halutaan kaikin keinoin pitää elossa. Kuitenkin joka vuosi yksi viidestä karhusta saa surmansa onnettomuuksissa, jotka oltaisiin voitu ennalta ehkäistä. Tällaisia on mm. roskien jättäminen pihoille karhuja houkuttelemaan. Karhut halutaan pitää villinä ja metsissä, joihin ne kuuluvat. Tiesitkö muuten, että karhu elää syödäkseen ja kuluttaa päivittäin 25 000 kaloria…

J on ajanut downhilliä kaksi päivää (laskettelurinteitä alas pyörillä tuhatta ja sataa) ja mä olen puolestani maastopyöräillyt ihan normaaleilla nopeusluvuilla. Olen uinut kaikissa järvissä ja nauttinut auringosta. Tänään tehtiin peak to peak -hissiajelu, jossa mentiin cable careilla kahden korkean vuoren huipun välissä. Ei tarvinne mainita, että maisemat olivat kuin satukirjasta. J on aikas kipeä vieläkin, ja siitä syystä on tehty ehkä vähän vähemmän kuin normaalisti, mutta voin vakuuttaa, että ei tämä terassilla istuminen ilta-auringossa viinilasi kädessä vuorimaisemaa ihaillen nyt niin älyttömän huono vaihtoehto ole sekään.


 

 

  4 comments for “Me nähtiin karhu!

 1. äiti
  28.7.2017 at 09:07

  No olipas se mukava kohtaaminen karhun kanssa, ei tarvinnut edes pelästyä, kun olitte turvallisesti hississä.Harmi vaan kun J:n tauti ei vaan ala helpottaa, että vois täysillä nauttia matkasta. Tosi mukava että ehdit kuitenkin kirjoittaa ja laittaa kuvia, että saamme olla vähäsen matkalla mukana. Täytyy sanoa etttä maailmassa on kauniita paikkoja paljon ja se että eläimiä suojellaam ja halutaan että ne saavat elää vapaasti luonnossa, mikä on niiden normaalia elämää, se lämmittää kovasti mieltä. Seuraavaa kirjoitusta odotellessa.

  • Anna
   28.7.2017 at 17:54

   Joo kohtaaminen oli kyllä kaikin puolin täydellinen ja kokemus vertaansa vailla. Tänään matka jatkuu sitten Seattleen, jossa ollaan myöhään illalla :-)

 2. isä
  28.7.2017 at 09:15

  No onpas huikeita maisemia ja miitinki karhun kans, Wautsi Wau! Toivotaan, että J tulee kondikseen!
  Horsmakin näkyy siellä kukkivan, kotoinen olo, meinaan Irwinin laulu ”Saat multa horsman…”
  Hauskaa reissun jatkoa, luontokuvia ja juttuja odotellessa!

  • Anna
   28.7.2017 at 17:58

   Joo täällä on horsmia, päivänkakkaroita ja koivuja. Jotenkin hassua nähdä niitä tällaisessa vuorimaisemissa. Vaikka sama ilmastohan täällä on kuin kotona. Maisemat vaan vähän jylhemmät :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.